Recept rijst met kerrie
Karin staat deze maand in het blad "De Regio Artiest" met haar recept "Rijst met kerrie".
Voor de liefhebbers, hier het recept!
Benodigdheden:
1 kilo varkensvlees in stukjes
3 prei
3 verschillende kleuren paprika
Milde kerriepoeder (liefst uit blikje)
Ketjap Manis
Basmati rijst
2 blikjes champignons
1 blik vruchtjes
1 fles kerriesaus
Kroepoek Java / Naturel
Allesbinder / maizena
Bereidingswijze:
1 kilo varkensvlees, snijd dat in blokjes (liefst zonder vet)
Dat doe je goed kruiden met kerriepoeder en Ketjap Manis.
Dan in de pan en laat het goed dichtschroeien.
Je doet er nog een beetje kerriepoeder en Ketjap Manis bij. (dat doe je op gevoel)
Dan doe je wat water erbij en laat het opstaan tot het vlees een beetje zacht wordt.
Dan maak je intussen de 3 paprika's schoon, de preien maak je ook schoon en snijde deze in dikke ringen.
Voeg dit toe bij het vlees.
Als het vlee zachter wordt, voeg dan wederom kerriepoeder en Ketjap Manis toe (dit is nooit teveel)
Voeg geen zout toe, want ketjap is al erg zout.
Roer het zo af en toe om, zodat het niet aan bakt.
Op het laatst, wanneer alles gaar is, voeg dan de 2 blikjes champignons toe (ik vind dat lekkerder dan verse)
En hup...voeg weer wat kerrie en ketjap toe.
Nu kijk je hoe dik je saus is.
Ook kun je je saus tussendoor aanlengen met wat water, maar ook dat is puur gevoel.
en vind je hem te dun, dan kun je eventueel allesbinder of maizena toevoegen, zodat het wat dikker wordt.
Houd eventueel een stukje prei achter en snijd daar kleine ringetjes van en serveer het rauw bij de rijst.
Dan nog een blik gemengde vruchtjes op siroop, dat uit laten lekken.
Je kunt ook kerriesaus in flesjes verkrijgen (wel milde) (of met ananas) voeg dit aan de vruchtjes toe.
Serveer dit met kroepoek en zuur op tafel.
Je kan dit recept ook met kipfilet maken, maar dan wordt de smaak echt anders.
Dan wens ik jullie allemaal Eet smakelijk!!!